Přerušovaný půst

A jak to máš časově? V kolik začneš a v kolik končíš?

Ahoj, já se už asi 8 let stravuju tak, že snídám a obědvám na co mám chuť, odpoledne pak už nic nejím a až zase ráno snídám, tzn. jím 2x denně. Večer si chodím po práci zaběhat (nebo na tenis, squash, volejbal, prostě sport alespoň 4x týdně), energie mám dost, žádné zdravotní problémy nepociťuji, připadá mi, že je na to tělo už navyklé Tenhle systém mi vyhovuje, není mi na noc těžko a jsem tak spokojená. V dětství jsem měla mírnou nadváhu, v pubertě jsem měla dost náběh na PPP, takže jsem asi potřebovala nějakej režim a srovnat si to v hlavě a toto na mě funguje, váhu už mám několik let stejnou (57 kg/167 cm). Určitě nebudu tvrdit, že je to pro každýho, většina lidí, kdo se mě zeptá, proč vlastně večer nejím, si klepe na čelo, ale pro mě je podstatný, že se cítím dobře
Podotýkám, že mám sedavý zaměstnání, který je sice náročný psychicky, ale fyzicky vůbec

..v tom případě se omlouvám za mystifikaci, já to vždy (laicky) vnímala spíš ve vztahu k tomu časovýmu rámci – kdy během dne jím. Toto jsem teď narychlo vygůglila a takhle jsem to vnímala: "Přerušovaný půst je označení pro stravovací vzorec, kdy se střídají fáze půstu a fáze jídla. Nepopisuje konkrétní složení jídelníčku ale dobu, kdy jídlo zařadit." Pokud je to jinak a jsou nějaká pravidla, jak říkáš, tak v pohodě, nemám s tím žádnej problém)

Jsou dva takove hlavni smery - podle jednoho zarazujes prerusovany pust jen nektere dny, jis normalne treba o jedno jidlo min - tak, jak pises ty, treba bez vecere. To ale neni dlouhodobe udrzitelne z hlediska kalorickeho prijmu - proto, pokud chces dodrzovat IF "kazdy den" (ne jen tak nekdy), musis hledet na kaloricky prijem a peclive hlidat makra. V tom osmihodinovem jidelnim okne je pak treba prijmout stejne mnozstvi kalorii, jako by clovek prijal vyvazenou stravou v snidani/obedu/svacine/veceri. Jinak telo dlouhodobe hladovi a ma to presne opacny efekt, nez v jaky vetsina lidi doufa (zrychleni metabolismu, eventualne snizeni vahy).